• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Jak rozwijać umiejętności programowania?

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem przemiany materii, jaki zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, żeby uwolnić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, który zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury buchania – dowiedz się znacznie więcej na stronie wina. Wina posiadają ponadto niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one prostolinijnym efektem fermentacji, jednak hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem działania enzymów. Ponieważ pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce niż w soku, białe wina zawierają mnóstwo mniej alkoholu metylowego niż wina czerwone. W niektórych wypadkach się podgrzewa sok, aby wyeliminować tą kompozycja metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona szkodliwa dla organizmu.

1. Sprawdź to

2. Wejdź

3. Dowiedz się więcej

4. Czytaj dalej

5. Znajdź tutaj Jak tworzyć piękne ogrody na tarasach i balkonach?

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.